خطوط E1 چیست؟

خطوط PRi یا E1 از سرویسهای مخابراتی کشور میباشد که چند سالی است به صورت انبوه از سمت شرکتها و ارگانها مورد استفاده قرار میگیرد . مهمترین عامل محبوبیت این سرویسها شماره هایی است با تعداد ارقام کمتر . شماره های ۴ رقمی و شماره های ۵ رقمی امروز به صورت انبوه از سوی شرکتهایی که کسب و کار تلفنی دارند مورد استفاده قرار میگیرد . در این مقاله سعی مینماییم به صورت کامل این گونه خطوط را بشناسیم . برای شناخت خطوط پی آر آی ابتدا بایست ISDN را که پایه اصلی آن است بشناسیم .

خطوط E1 خطوط دیجیتالی است که توسط مخابرات ارائه می شود. بر روی هر خط E1 حداکثر ۳۰خط می تواند ارائه شود. یعنی با یک کابل ۳۰ خط به شما تحویل داده می شود.

خطوط E1 یکی از استانداردهای کلی برای خطوط دیجیتال (E1/T1) است که دارای استانداردهای اروپایی و آمریکایی (E1 برای اروپاست و T1 استاندارد آمریکایی) است. فرق این دو تا در تعداد کانالهای آنهاست.

در خط تلفن معمولی صرفا یه کانال برای ارتباط داریم ولی T1 دارای ۲۴ کانال است یعنی اینکه اگر شما یک خط T1 داشته باشید می توانید ۲۴ ارتباط همزمان داشته باشید؛ تعداد این کانالها در E1 برابر ۳۲ تا است که ۲ تا از آن برای سیگنالینگ و همزمان سازی بکار میرود و باقی یعنی ۳۰ تا از آن قابل بهره برداری است.

هر خط E1 می‌تواند حامل Mb/s2 پهنای باند باشد. این خطوط نمی‌توانند همزمان هم Dialin باشند و هم Dialout در حال حاضر برخی از شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی در ایران از E1 برای ارتباط تلفنی خود استفاده می‌کنند که مشخصه‌ی این سیستم ۴-۵ رقمی‌ بودن شماره‌های این سازمان‌ها است.

ISDN : اساس طراحی تکنولوژی ISDN به اواسط دهه ۸۰ میلادی باز میگردد که بر اساس یک شبکه کاملا دیجیتال پی ریزی شده است .در حقیقت تلاشی برای جایگزینی سیستم تلفنی آنالوگ با دیجیتال بود که علاوه بر داده های صوتی ، داده های دیجیتال را به خوبی پشتیبانی کند. به این معنی که انتقال صوت در این نوع شبکه ها به صورت دیجیتال می باشد . در این سیستم صوت ابتدا به داده های دیجیتال تبدیل شده و سپس انتقال می یابد. ISDN به دو شاخه اصلی تقسیم می شود. N-ISDN و B-ISDN . B-ISDN بر تکنولوژی ATM استوار است که شبکه ای با پهنای باند بالا برای انتقال داده می باشد که اکثر BACKBONE های جهان از این نوع شبکه برای انتقال داده استفاده می کنند ( از جمله شبکه دیتا ایران ).
نوع دیگر
B-ISDN یا ISDN با پهنای باند پایین است که برای استفاده های شخصی طراحی شده است . در N-ISDN دو استاندارد مهم وجود دارد. BRI و PRI . نوع PRI برای ارتباط مراکز تلفن خصوصی (PBX ) ها با مراکز تلفن محلی طراحی شده است . E1 یکی از زیر مجموعه های PRI است که امروزه استفاده زیادی دارد.

شماره های خطوط E1

شرکت مخابرات این خطوط را در دو نوع ۴ رقمی و ۵ رقمی و دو زیر شاخه یک طرفه و دو طرفه به مشترکین ارائه مینماید . مشترک گرامی باید توجه داشته باشد اگر برای شماره گیری کارمندان خود میخواهد از این لینک استفاده نماید میبایست حتما از لینک دو طرفه و در صورتی که از لینک خود صرفا برای تماس ورودی میخواهد استفاده کند لینک یک طرفه تهیه نماید. البته باید توجه داشت در صورتی که میخواهید لینک دوطرفه داشته باشید حتما میبایست از مخابرات دو کد تهیه نمایید. مثلا با شماره ۸۱۰۱۰ مشتریان با شما تماس بگیرند و با شماره ۸۱۰۱۱۰۰۰ شما با بیرون تماس برقرار نمایید .

نوع دیگری از شماره های  PRI دو طرفه ، شماره های ۸*۴ و شماره های ۸*۵ میباشند . به این صورت که شرکت مخابرات ۴ رقم و یا ۵ رقم در اختیار شما قرار میدهد و شما ۳ یا ۴ رقم به آن اضافه و به مشتریان خود اعلام مینمایند. این سرویس برای مکانهایی که دارای داخلیهای زیادی میباشند مناسب میباشد . زیرا شما میتوانید شماره داخلیهای خود را با شماره خط شهری یکسان سازی نمایید  .بدیهی است در نوع ۸*۴ شما میتوانید ۹۹۹۹ شماره داخلی معرفی و در نوع ۸*۵ میتوانید تا ۹۹۹ شماره داخلی اضافه نمایید .( استاندارد طول ارقام ۸ رقم میباشد.)

شماره ۴ یا ۵ رقمی + شماره داخلی شما = شماره ای که به مشتری خود اعلام مینمایید.

تجهیزات مورد نیاز

در صورتی که فاصله شما با مرکز مخابراتی زیر ۱۵۰ متر باشد فقط احتیاج به یک مرکز تلفن سانترال برای پشتیبانی این خطوط دارید. در حال حاضر تنها مراکز سانترال پاناسونیک سری KX-TDE و KX-TDA قابلیت لینک با خطوط PRI را دارند. البته مراکز تلفن نرم افزاری هم این امکان را ارایه مینمایند. اما در صورتی که فاصله شما با مرکز مخابراتی بیش از ۱۵۰ متر باشد می بایست از دو دستگاه مودم HDSL هم برای دو سر ارتباط استفاده نمایید. یک دستگاه در مخابرات منطقه و دستگاه دیگر در مرکز مشترک نصب میگردد. این مودم ها در دو نوع زیمنس و واتسون معمولا تهیه میگردند، که بنابر تجهیزات مخابراتی منطقه مشترک تعیین میگردد.

تهیه خطوط PRI

این سرویس بصورت استیجاری و فقط به اشخاص حقوقی واگذار می شود. شاید یکی از بزرگترین معایب این خطوط هم همین استیجاری بودن خط باشد و اینکه این خطوط غیر قابل انتقال به غیر می باشند.

8 دیدگاه در “خطوط E1 چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *